50 kilometrov za 50 let zbranih 10214,38 kilometrov.

Znanih prvih 5 nagrajencev med prijavljenimi skupinami (vrtci, šole) akcije 50 kilometrov za 50 let!

Športniki na kupu, Vztrajni, 2.a.OŠPP, 5.b.OŠPP, OŠ STARŠE.

Oš Sterše je svojo nagrado doniralo učencem osnovne šole Gustava Šiliha.

 

11 dobitnikov nagrad med posamezniki, družinami, podporniki:

Ogled TUKAJ!

Sončna družina, Družina L, Smoky, Irenca, G. Skuber, Lord 56, Otto, Abi, Za zdravje in v podporo, Družina Združenih, Babica.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

SKUPAJ-KILOMETRI.pdf

________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vodja POPP gostja v oddaji Tele M Prispevek

__________________________________________________________________________________________________________________________

 

Prispevek BK TV

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Spoštovani,

v imenu župana MO Maribor, gospoda Saše Arsenoviča, se ponovno zahvaljujemo za vabilo k sodelovanju pri »drugačni obliki« slavja 50. obletnice delovanja predšolskih oddelkov s prilagojenim programom.

V nadaljevanju tako posredujemo dve fotografiji župana, ki je v znak podpore vsem otrokom s posebnimi potrebami in zaposlenim v Predšolskih oddelkih s prilagojenim programom, v majici z vašim logotipom tudi sam prehodil nekaj kilometrov.

Veliko uspehov tudi vnaprej in vse dobro!

Protokol

 

 

Članek v Večeru.

 

Bogati paketi presenečenja so že pripravljeni. Žrebanje bo potekalo v petek 4.junija. Veliko sreče pri žrebu.

“Metulji iz razvojne ambulante”

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca
(Tone Pavček)

Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič ne drugič do krova
in pravega kova poskusi:
vnovič in zopet in znova.

Ne morem mimo te pesmi, ko je govora o hoji. O preprosto življenjski resnici, da ljudje prehitro obupamo. Ta pesem visi na mojih vratih, kot upanje, da bomo skupaj našli pot.

Jaz veliko hodim. Ker imam to možnost. Ker se zavedam te svoje sposobnosti. Vesela sem, da ste odločili za to akcijo. Z njo ste nas opomnili na dve stvari. Prvič, da vsi nimajo te možnosti. Drugič, da lahko poiščemo drugačno pot, da uresničimo svoje sanje.

Jaz hodim odkar delam z otroci, s starši, z družinami. Zavedam se svoje odgovornosti. Nikoli pa nisem štela svoji kilometrov. Po opravljenem delovniku potrebujem svež zrak in nebo nad sabo. Da lahko razprem svoja krila in kreativno razmišljam. Takrat se porodijo najboljše ideje in zamisli. Takrat lahko zamahnem s čarobno palčko in ustvarjam nove možnosti in priložnosti. Po nekaj korakih, je vse takoj lažje. Ja, tudi po službi razmišljam o službi. O službi, ki je za mene več kot služba.

Torej, v tem mesecu sem naredila 70 km. Zabeleženo, nekaj poslikano, največ pa je ostalo v mojem srcu. Hvala vam za to izkušnjo, vsem ostalim udeležencem pa polagam na srce: Poskusi vnovič in zopet in znova. Na moja vrata ne rabiš trkati, saj so vedno odprta! Skupaj zmoremo veliko več!

Lep pozdrav!

Simona Muhič, socialna delavka v Razvojni ambulanti

 

“Miško” in prvih 50 kilometrov za 50 let POPP

Ker se M. rad sprehaja in zelo uziva na sprehodih, radi raziskujemo domači kraj Duplek.

 

 

Babica in vnukinja “Majnik” sta zapisale

Pa sva začele – jaz in moja vnukinja – 50 km za 50 let. Od doma, mimo ograje s konji, preko železniške proge in ob progi do doma gospe Jelke. Tam sva dobile šopek, ki ga podarjava vrtcu za rojstni dan. Vse najboljše!

In prvi 3 km so za nama. Ob tem sem se spomnila, da sem v Razvojnih oddelkih začela delati ko je bil moj sin kakšno leto mlajši kot je zdaj njegova

V teh 30 in nekaj letih sem spoznala veliko otrok: Željka, Anamarija, Mario, Aleš, Primož, Dejan, Tomaž, Jure, Luka, Neža, Ajda,……………. Veliko imen, še več dogodkov, nešteto spominov.

Vsak od njih me je oblikoval, me naučil kaj novega. Vsak od njih je zapisan nekje v meni.

Čaka me še 47 km. Vnukinja je sklenila, da jih bo prehodila z mano. Prav gotovo naju čaka veliko zanimivih, živahnih in veselih uric.

Vnukinja in babica “Majnik”

 

“Ajdahodi”…

…če je komu težko, pa si pomagamo. Akcijo so nam predstavile vzgojiteljice v vrtcu. Obožujemo sprehode. V drugi polovici maja, si želimo na izlet, vendar cilj še ni določen :)

 

“Puščamo sledi” pa  nabira kilometre…

ker s tem podpira predšolske oddelke s prilagojenim programom. Gibanje za zdravje. Sem že bila na Poti žice okoli Ljubljane, na Koroškem in verjamem, da se bo še kaj našlo ;)

 

“Cofova družina”

Kot vodja tropa moram nadzirati vse udeležence vsakodnevnega pohoda, da bo akcija “50 km za 50 let vrtca” uspela! Danes sva z gospodarjem prehodila 4 milometre na obroke. Lep pozdrav poročevalec Cof. Simpatije do dela s populacijo otrok s posebnimi potrebami in dolgoletno navdušujoče in predano (vso delovno dobo) delo z njimi na različnih izobrazbenih nivojih in oblikah dela.

 

3.c PP

Osvojili smo Pekersko gorco.

 

“Bfit50″…

K akciji me je pritegnila ljubezen do sluzbe, otrok ter gibanja.

 

“Abi” na pohodih

Ja HEEEY, jaz pa vedno rada pomagam, če le lahko. Ker pa itak vsak dan hodim, saj veš, pa to res ni nobena dodatna obremenitev. Res pa je, da sem samostojna podjetnica in potem, ko pridem domov iz sprehoda sem v časovni stiski do večera.
 
In moram reči, da me sploh ne čudi, da se je toliko ljudi odločilo sodelovati, saj tudi sama vidim, ko dobrodelno delujem na Hospic-u, v projektu Last aid v sodelovanju z medicinskimi fakultetami v SLO, da se ljudje radi udeležujejo in pomagajo, kolikor lahko.
 
Pa tudi vedno večje zanimanje je za naravno zdravljenje, ljudje radi posegajo najprej po naravnih rešitvah, šele nato generiko. 
Ljudje se prebujamo. Happy, happy, happy
 
Želim veliko uspeha pri projektu (v kar sploh ne dvomim, ker ste srcem v njem) in veliko KORAKOV :)

 

“Družina Lorber”…

 

“Lana Metulji”

 

“Milojka” ravnateljica tudi osvaja vrhove

in pravi, da je praznovanje 50 kilometrov za 50 let izvirna ideja in dobra podpora  našim najmlajšim. Pošiljam še fotografije zanimive Naravoslovne učne poti Petelinjek ob Jernejskih ribnikih.

 

Družina “Pikapolonica” so se z veseljem pridružili.

 

Razred iz osnovne šole IV Murska Sobota nas podpirajo

 

“2Bobka”…

Za prijavo na akcijo sem se odločil, da bi podprl akcijo in pomembno obletnico.
Mesec smo začeli uspešno z vzponom na Boč. Kljub siceršnji gneči smo našli nekaj mirnih poti in kotičkov. Nadaljevanje tedna je bilo manj uspešno, ampak časa je še dovolj.

 

“ZA”

 

5.a. OŠPP

Mi smo se priključili malo pozneje, pa nič hudega, malo mam je ponagajalo vreme ta teden.
 
Tudi če ne naberemo dovolj km, je pomembno, da se imamo fajn in da se gibamo ter seveda sodelujemo😉.
 

 

“Športniki na kupu”

… so se podali na Kalvarijo.

 

“PŠ Radgona”…

so si zadali cilj: Vsak teden na radgonski grad.

 

“SCOTT”…

…nam sporoča, da slabega vremena ni, slabe so le prilagoditve nanj. Kljub petkovem deževnem razpoločenju nastala čarobna fotografija mavrice v polju oljčne repice.

Velikokrat me pritegnejo podobne akcije, kjer je vključeno gibanje. Rada hodim, po ravnini, v hribe, na konjskem hrbtu, na dveh kolesih, na smučeh… Med hojo se mi porajajo nove ideje, načrti ali pa samo izklopim glavo in se prepustim lepoti narave.

 

“Sončnica”…

…nam pošilja sončne pozdrave iz Izole. Tudi na morju zbirajo kilometre za nas. Bravo!

 

“Družina Žunko”….

…. aktivno nabira kilometre. S sinom skoraj vsak dan hodiva na sprehode. Prijavila sem naju, ker sem prepričana da bova hitro dosegla 50 km, saj sin zelo hitro hodi. Komaj ga dohajam, a je to vseeno zelo dobro tudi zame. :) Tokrat sva bila na Oplotniškem vintgarju, a sva še šla popoldan na en sprehod. Načrtujeva pa še izlet na bistrški vintgar.

“Dober namen super ekipa”…

…popolna podpora vrtcu.

“5.b OŠPP”

…ob pohodih usvaja botanična znanja. Cim vec vsakodnevnih sportnih aktivnosti, ki jih lahko ponudimo ucencem. Saj le-te ugodno vplivajo na pozitivne ucinke na vseh podrocjih. In seveda podpora nasim malčkom v POPP.

 

“Sončki” iz sosednjega vrtca…

…praznujejo z nami. Bravo malčki. V našem vrtcu veliko časa namenimo bivanju otrok na prostem. S hojo pa smo se pridružili akciji zato, ker vas podpiramo in vam želimo vse najboljše in hvala za 50. let dobrega dela. Ce nam bo vreme naklonjeno, bomo sli se na en izlet.

 

“Tone”…

… raziskuje Pohorske gozdove.

 

Vztrajni iz 1.b.PP

VZTRAJNI IZ 1.B PP

V četrtek, 6. 5. je bilo bolj kislo vreme. Mi se nismo ustrašili, opremili smo se z dežnimi plašči in kapljice niso upale blizu.

Navdušeno hodimo in nabiramo kilometre.

 

“Ančabananča”…

bravo. Spoznali bomo prekmurske kraje. kar tako naprej.

 

“družina Dolenc”…

na poučnem sprehodu: Poglejte! Odmrlo drevo! Dom številnih gozdnih prebivalcev. Ko je bilo še živo, so v njegovi krošnji prebivale ptice. Danes, ko je po več desetletjih odmrlo, nudi bivališče hroščem, žolnam, sovam, vevericam in drobnim mravljam. Za ptice je prava mizica, pogrni se! Tod morda srečamo rogača, največjega evropskega hrošča! Da ne bo pomote! Živa drevesa so še kako pomembna. Mrtva pa prav nič manj. Zgodi se , da šele takrat zares oživijo, saj se vanje naselijo številna živa bitja. Tudi zaradi tega je pomembno, da ostanejo v gozdu!

 

“Družina L”…

…raziskuje skrivnostne gozdne poti.

 

“Srečni”…

…so najbolj srečni ko…raziskujejo po bliznji okolici Frama

 

“Navihanci”…

…navihano raziskujejo Pohorje z vseh strani.

 

“Družina Združenih”

A je to nova klopca na Pohorju? Zanimiva akcija – gibanje je naš vsakdan in hkrati s sodelovanjem v akciji podpremo predšolske oddelke in delo v njih.

 

“Družina Zorc”

…najbrž razmišljata, kako bi preplavala čez?

 

“Družina Žabice”…

…pravijo vsi na kolo za zdravo telo. Tudi tako lahko prispevate kilometre. Tour de Žabice. Polovili smo vsak sončni žarek. Kot prave žabice hitro skočimo s kolesa v pohodne čevlje, najraje v gozd, kjer pridno nabiramo km.

 

“Efča”…

… nas navdušuje s prelepimi pokrajinami. Zanimiv koncept in podpora vrtcu. Naj tako dobro teče še naprej :). Nimam nobenih posebnih načrtov, grem, kamor me zanese pot. Mogoče pa se mi ta teden uspe povzpeti na kakšen hrib :).

 

“Žogomet”

Želela bi preteči okoliške griče (živim pri Treh ribnikov).

S ponosom in spoštovanjem sodelujem.
 
Želim vam lep teden. Saj veste, če sončka ni, bodite sonček vi. 

 

“Hitri polžki in Otto”…

…ti bodo pa hitro opravili s 50 km!!! Akcijo pa podpirajo zato ker : Hoja, podpora, itd. načrtujejo pa pohode po Pohorju.

 

“Hodimo in se veselimo”…

To je dober moto!!! Zdi se mi zelo lepa gesta, zraven tega pa narediš nekaj dobrega zase in za svoje zdravje. 

 

“Lahkihnognaokrog”…

Varen in lahkoten korak vam želimo. Zanimiva ideja, da na prav poseben način obeležimo 50 let delovanja pa tudi to da rada hodim, hribolazim in uživam v naravi.

 

“Lendava”…

…pozdrav iz Lendave-

 

“Lord 56″…

…pri mlinu na veter.

 

“Minka”…

…Bravo. gozd je res najbolj magičen sproščujoč kotiček. Podpora vrtcu in skrb za zdravje. Izleta zaenkrat ne načrtujem, se bom pa trudila, da bom še naprej vzdrževala kondicijo.

 

“MM73″…

…Uspešno še naprej.

 

“msipek”…

…potepanja ob Račkih ribnikih in Kovača vas. Veseli, da delite vaša doživetja z nami. V začetku aprila sem se odločila, da bom vsak dan prehodila 10.000 korakov. Konec aprila, ko sem videla to pobudo, se mi je to zdela dobra dodatna motivacija, da z doseganjem zastavljenega cilja nadaljujem tudi v maju. Poleg tega tudi sama delam z otroki s posebnimi potrebami in se raznim pobudam, akcijam in dogodkom, ki spodbujajo inkluzijo otrok/oseb s posebnimi potrebami vedno rada pridružim.

 

“Nastja”…

….že raziskujem in spoznavam svet. En izmed najmlajših pohodnikov. Bravo mami. Uživanje v naravi 😊

 

“Oblački”…

…otroci in vzgojiteljice iz vrtca, ki prijateljujejo z nami nas veselo podpirajo. Na našem in vašem 50 kilometerskem pohodu vam želimo veliko raziskovalnih trenutkov. Se veselimo z vami. Akciji so se priključili zato, da kot vrtčevska skupina spodbujamo tiste, kateri to tezje zmorejo. In si želijo na izlet do Betnavskega gozda z nahrbtniki.

Z otroci skupine oblački vsak dan hodimo, ob tem tudi kaj novega doživimo, predvsem pa uživamo v naravi. Otroci so osvojili bistvo, da hodimo in s tem spodbujamo tiste, ki tega v tolikšni meri kot mi, ne zmorejo.
Fotografija je nastala ob Radvanjskem ribniku.
 
Lep pozdrav, vzgojiteljica Sabina.

 

“Pikenogavičke”…

…tudi kosmatinci se veselijo sprehodov. zraven smo ker Zelo lepa, aktivna, zanimiva in dinamična izkušnja. Preplet gibanja in dobrodelnosti. Naša želja pa je : Ruše-Šumik 💪🏻

 

“Pisana mavrica in fčelice”…

…pisana druščina raziskuje.

 

“Weingerl”…

…v družbi je najbolje združeno s prijetno s koristnim, želimo pa na Menino ali Veliko planino

 

“semi”…

…med vinogradi.

 

“Žogice”…

… kako pogumni malčki vrtčevske skupine, dežne kapljice nas ne ovirajo.

Ja, mi smo redni sprehajalci, sicer malo bolj počasni, pa dobro :). Mamo pa zdaj en cilj za ta mesec, tako, da super. Super ste se spomnili, glede na razmere. Uspešno zbiranje kilometrov tudi vam.

Podpora razvojnim oddelkom, želja po še večji prepoznavnosti ter želja po zmanjševanju predsodkov pri vključevanju v razvojne oddelke. Priključili pa smo se tudi zato, ker radi hodimo, zbiranje kilometrov pa nam predstavlja malo večjo motivacijo :).

Ta teden smo si privoščili malo daljše sprehode, saj je bil član naše skupine, ki dolgih sprehodov ne zmore, odsoten. Na sprehodih smo opazovali živali, rastline, avtomobile. Vse nas navdušuje. Napredujemo počasi, vendar vztrajno. V naslednjem tednu zaenkrat ne načrtujemo nič posebnega, saj se bomo prilagajali vremenskim razmeram. Upamo, da bo vreme čim lepše ter da nam uspe zbrati vsaj toliko kilometrov, kot smo jih zbrali ta teden.

Delimo še zapis vzgojiteljice Žogic iz vrtca Ormož.

 

“Sončki 2x, Mavrice, Metulji, Pikapolonice 2x , Sovice in Medvedki, otroci POPP “…

…veselo na delo: 50 km tukaj smo!!! Zbirajo štempiljke za vsak osvojen kilometer. Čestitke otrokom za vztrajnost in pogum. Vzgojiteljicam pa za dobro kondicijo. Že v sami neposredni okolici vrtca naberemo in prehodimo kar nekaj kilometrov. Motivacija za hojo pa je sploh velika, če po pridni hoji sledi igra na igralnih. 

 

“Nada K”

 

“Žogice 1”

Zdrav duh v zdravem telesu, še posebaj na Pohorju.

 

“Bernska planšarka”

 

“Labradorka”

 

“Nixon”

Oš Starše

Švicarska planšarka, Nixon, Labradorka, Gašper, Neža, Nika

 

Še nekaj odzivov prijavljeni k akciji:

 • Sodelovanje skupaj z razredom.
 • gibanje in motivacija za 50 obletnico
 • Ker je telovadba pomemben del mojega vsakdana.
 • ODLIČNA IDEJA ZA OBELEŽITEV 50 LETNICE
 • Povabilo na FB
 • Vsak dan naredimo od 2 do 6 km in zakaj ne bi delali te km in korake za nekaj, kar našim otrokom pomeni. V šoli smo se pogovorili o projektu, vsi otroci so bili navdušeni nad idejo in me sedaj vsak dan čakajo pripravljeni, da gremo na naš 50 za 50 sprehod.
 • Zato ker moja mama dela v vrtcu, in zato sodelujem.
 • Ker rad hodim in ker sorodnica vodi akcijo, podpiram njeno delo
 • V našem vrtcu veliko časa namenimo bivanju otrok na prostem. S hojo pa smo se pridružili akciji zato, ker vas podpiramo in vam želimo vse najboljše in hvala za 50. let dobrega dela.
 • Čeprav smo majhni zmoremo. Veliko.

Doživetja, udeležencev na pohodih 50 kilometrov za 50 let:

 • Tudi po mokrem je treba hoditim drugače si še bolj moker.
 • Učenci hodijo že tako hitro, da jih z varuhinjo komaj dohajava in jih morava večkrat upočasniti.
 • opazovali smo kako je račka plavala po potoku, vzletela in se vrnila nazaj. Kako so zrasla drevesav okolici vrtca.
 • Malo nam je ponagajalo vreme. Ko je bilo lepo, pa smo bili aktivni. Pri ribniku smo si ogledali živali in se imeli lepo.
 • Dežek ohladi in pospeši korak.
 • Z zbranimi kilometri sem spoznavala Goriška Brda.
 • na naših pohodih vedno poiščemo še kakšno zabavno lokacijo za otroke, da se lahko poigrajo, prosto tekajo in uživajo v gibanju.
 • Šli smo po jagode.
 • Ta teden nas je pri zbiranju kilometrov res oviral dež, zato smo v sredo kilometre zbirali po vrtcu, še dobro, da imamo tako dolge hodnike in telovadnico. Želimo si sončnih dniv naslednjem tednu.
 • “Poscana Zofka” me je zmočila do spodnjega perila.
 • Naj dogodivščine se dogajajo, ko greva z atijem na kolo. Peljala sva se na grad Vurberk in Koreno. Ati je adrenalinski in rad vozi hitro in po adrenalinskih cestah. Jaz pa uživam, bolj kolo leti, bolj se jaz smejim.
 • Sončen dan, hoja, sladoled
 • Gozdna učna pot: Jernejski ribniki: primerna za družine z otroci. Srečali boste račke, labode, žabe, čaplje ter zelo veliko raznovrstnih ptic in rastlin. Ob nameščenih tablah pa si boste lahko marsikaj prebrali in se naučili.
 • Na sprehodih po bližnji okolici je našo pozornost pritegnila košnja trave. Sploh dečki so znali našteti veliko značilnosti različnih kosilnic. Ja, vsepovsod je brnelo.
 • Ob Dravi smo skoraj izgubili copatek, ki ga je ati s pomočjo dolge palice uspel ujeti.
 • Uspelo se mi je povzpeti na Trikotno jaso.
 • Bila sem na Trikotni jasi.
 • To vreme nam malo zagode, a se ne damo. Naj bo dež ali sonce, naša rutina je sprehod ob čudovitem nabrežju Drave. Prihodnji teden upamo, da bo lepše vreme in možnost za daljši sprehod.
 • Želim le izraziti veliko spoštovanje do vseh otrok in staršev. Zame ste nepremagljivi življenjski junaki.
 • Največja dogodivščina tega časa je vreme – najprej nas zmoči dež, nato nas posuši veter in ogreje sonček. Pa se krog ponovi.
 • Otroci so uživali na pohodu ob reki Ledava in kanalu ob njej, v katerega sose kotalili, se valjali v traviin uživali na soncu.
 • Med tekom me je ujela ploha in sem prav uživala v tistem dežju.
 • V nedeljo smo se odpravili na dolgo raziskovanje po Pohorju, natančneje po Meranovem in Pečkah s prijateljico in partnerjem. Ugotovili smo, da ima naše lepo Pohorje polno zanimivih in še neobljudenih potk, saj so nam na poti prekrižala pot podrta drevesa, grmovje in še kaj.

Kaj vam je narisalo smeh na obraz ob pohodih 50 kilometrov za 50 let?

 • 🌞;
  🛴
  – Otroci 😊;
  – Da je v sredo končno posijalo sonce in mi vlilo energije za nove uspehe. Komaj sem čakala petek, še bolj z radostjo čakam nedeljo, ker me čaka nov preizkus;
  – Naši smešni pogovori in dogodivščine;
  – Kako sta moja otroka uživala in raziskovala na pohodih;
  – Cvetoča detelja pri Betnavi;
  – Nasmeh na obraz nam je privabilo to,kako je nas fant užival in koliko ljudi je nas v tem podpiralo;
  – Krasna ideja in povabilo prijateljice;
  – Sonce, ki je v maju preredko sijalo. :)”Vreme v mesecu maju je bilo bolj kislo. Mi, Vztrajni, smo se kljub kislemu vremenu opremili z rumenimi dežnimi plašči in nasmejani odšli iz šole. Na svoji poti smo v dobro voljo spravili še mimoidoče in jim privabili nasmehe na obraze. Kaj je lahko lepšega? Obojestransko zadovoljstvo!;
  – Gibanje in druženje v naravi na svežem zraku;
  – Prijazni pozdravi ljudi, ki smo jih srecali na pohodih in sonce po dezju 🌞🌧;
  – Spontano čebljanje otrok, ki jim ni težko hoditi, saj se na sprehodih vedno kaj dogaja. Pogovarjali smo se tudi s golobi, nagovarjali so nas mimoidoči. Otroci so jih veselo pozdravljali, se jim nasmihali, prepevali pesmice. Marsikdo je pohvalil naše lepe zelene majčke 50km za 50 let;
  – Tišina. Mirna okolica in petje ptic;
  – Različne izjave otrok med potjo ter sonček, ki nas razveseli med deževnimi dnevi;
  – Narava, svez zrak, cas za pogovor, zivali …;
  – Sonce;
  – Mir in zelena barva v naravi;
  – Lepote narave in to, da smo skupaj💚.
  – Prijetna družba.
  – Prizor na večernem teku – svežina ozračja, oglašanje čričkov, sončni zahod in meglice, ki se po dežju dvigajo iz zemlje – čudovito!
  – Oblaki na nebu, ki so že predolgo prisotni;
  – Skupina otrok- 3.razred, ki uživa v doseganju zastavljenih ciljev. OŠ IV Murska Sobota ;
  – S hvaležnostjo in s ponosom za vašo akcijo.
  – Morje in sonce 😊;
  – Smeh in zadovoljstvo otrok;
  – Otroci so zmogli veliko več kot jim pripisujemo pedagoški delavci in prevsem starši.
  – Čudovite stvaritve narave;
  – Dobro počutje po prehojenih kilometrih;
  – čudoviti čudeži narave;
  – Nasmeh na obraz vi sak sprehod prinese pogled na sina. Med pohodi zelo uživa, si poje in skače po svoje.
  – Druženje z družino v naravi.
  – Narava v dezju ali soncu 😊.

Najboljša POPP ekipa

Dostopnost