V soboto 28.5.2022 smo predšolski oddelki s prilagojenim programom imeli zaključno prireditev Mladi športnik. Prireditve so se udeležili otroci, ki obiskujejo naš vrtec s svojimi bratci, sestricami, mamicami, očeti, babicami in dedki. Svi smo telovadili, se veselili bili razigrani. Čestitamo vsem za športne uspehe in prejete prve medalje.
Mladi športnik je prilagojen športni program za otroke s posebnimi potrebami v starosti od 2-7 let. Zasnoval ga je tim strokovnjakov pri specialni olimpiadi z željo, da se tudi predšolskim otrokom s posebnimi potrebami zagotovi primerne oblike motoričnih aktivnosti, ki bodo ugodno vplivale na njihov razvoj.
Program je zasnovan na način, da omogoča veliko variacij in prilagajanja individualnim potrebam otrok, zato ga lahko prilagodimo tudi otrokom z drugimi motnjami v razvoju. Program smo kot prvi v Sloveniji pričeli izvajati v Predšolskih oddelkih s prilagojenim programom pri Osnovni šoli Gustava Šiliha v Mariboru v šolskem letu 2011/2012. Prilagodili smo ga svojim potrebam in rezultati so bili odlični. Otroci so tedensko izvajali različne aktivnosti po programu. Pridobljeno znanje smo posredovali tudi staršem na športnih dnevih in zaključnih športnih igrah, kjer so otroci za svoj trud prejeli tudi medalje.

Dostopnost